Resultaten voor grieks


grieks
Griekse taal De rijke taal van Griekenland.
Het Grieks is een zeer oude taal. Door het ontcijferen van het Myceense schrift het Lineair B, aangetroffen op kleitabletten in nederzettingen uit de Myceense tijd kon worden bewezen dat er al Grieks werd gesproken vanaf de 15e eeuw voor Christus.
cursus grieks voor beginners
Griekse begroetingen.
Griekenland Griekenland informatie Griekse taal Griekse begroetingen. Wanneer je op vakantie bent in Griekenland, dan wil je wel eens graag de Grieken in het Grieks begroeten. Maar wat zeg je in de ochtend, in de middag en in de avond of wat zeg je wanneer je weggaat?
Woordenweb Over Grieks.
Zie ook Wikipedia Grieks alfabet: Schriftstelsels. Opzoeken in een woordenboek kan iedereen. Maar met een Nederlands woord en een Grieks woordenboek is het wat lastiger. De oorsprong van halogeen, en van heuristiek, vind je bij de 2e letter van het woord.:
Een woordje Grieks Ross Holidays.
Home Klantenservice Kafenion Woordje Grieks. Een woordje Grieks. Iedereen die wel eens in Griekenland is geweest heeft wel iets meegekregen van de Griekse taal. Maar misschien was het lastig of niet te begrijpen. In een reeks Grieks met Savvas leren we stap voor stap de Griekse taal.
Grieks Wikikids.
Dit werd samen met het Latijn de belangrijkste taal van de oudheid. Belangrijke Romeinen spraken naast Latijn altijd Grieks, want dat was de taal van de intellectuelen intellectuelen Ook het Nieuwe Testament werd in het Grieks gesproken, en de eerste christenen spraken ook vaak Aramees, Hebreeuws en Grieks, maar niet Latijn.
Nieuwgrieks Wikipedia.
Zie ook bewerken brontekst bewerken. Indo-Europese talen Kentum-talen Grieks. Uitgestorven: Myceens Lineair B Oudmacedonisch Lineair A? Dorisch Arkadisch-Cyprisch Aeolisch Ionisch Attisch Koinè-Grieks Byzantijns Grieks. Katharevousa Dimotiki Modern Pontisch Modern Grieks. Griko Tsakonisch Romeyka Cappadocisch. Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: Nieuwgrieks.
Grieks Wikipedia.
Al in de Oudheid en in het Byzantijnse Rijk werd het Grieks als taal bestudeerd, maar de modern wetenschappelijke bestudering is ontstaan toen Byzantijnse geleerden als kardinaal Bessarion, op de vlucht voor de Ottomanen, zich in de vijftiende eeuw vestigden in Renaissance-Italië.
Grieks.
Welkom in het vaklokaal Grieks! Alle info over Grieks vind je via het menu aan de linkerkant. Wil je eerst even op een andere en leuke manier kennismaken met de Grieken? Zomaar een voorbeeld.: Heb jij ideeën, waardevolle tips of mis je iets?

Contacteer ons