Zoeken naar grieks


grieks
Woordenweb - Over Grieks.
En twee e 's: de kale psilon, en de lange è èta. Het tweede teken voor de s wordt gebruikt aan heteind van een woord. Zie ook Wikipedia - Grieks alfabet: Schriftstelsels. Opzoeken in een woordenboek kan iedereen. Maar met eenNederlands woord en een Grieks woordenboek is het watlastiger.
umzug lkw mieten günstig
Grieks - Wikipedia.
Al in de Oudheid en in het Byzantijnse Rijk werd het Grieks als taal bestudeerd, maar de modern wetenschappelijke bestudering is ontstaan toen Byzantijnse geleerden als kardinaal Bessarion, op de vlucht voor de Ottomanen, zich in de vijftiende eeuw vestigden in Renaissance-Italië.
getreuer.nl
Grieks - Wikikids.
Dit werd - samen met het Latijn - de belangrijkste taal van de oudheid. Belangrijke Romeinen spraken naast Latijn altijd Grieks, want dat was de taal van de intellectuelen intellectuelen Ook het Nieuwe Testament werd in het Grieks gesproken, en de eerste christenen spraken ook vaak Aramees, Hebreeuws en Grieks, maar niet Latijn.
seo voor beginners
Griekse begroetingen.
Of Kalimera, ti kanies" τι κάνεις Als antwoort zeg je dan bijvoorbeeld, Kalimera, kala ieme, kai esie" καλημέρα, καλά είμαι, και εσύ; Goedemorgen het gaat goed met me en met jou? Wat zegt men in het algemeen bij afscheid nemen of wanneer men weggaat in het Grieks?
Griekse taal - De rijke taal van Griekenland.
Het Grieks is een zeer oude taal. Door het ontcijferen van het Myceense schrift het Lineair B, aangetroffen op kleitabletten in nederzettingen uit de Myceense tijd kon worden bewezen dat er al Grieks werd gesproken vanaf de 15e eeuw voor Christus.
Nieuwgrieks - Wikipedia.
Nieuwgrieks νέα ελληνικά, néa elliniká of νεοελληνική; neo-ellinikí of vaak kortweg Grieks is de taal die gesproken wordt in het moderne Griekenland en op Cyprus. Tegenwoordig zijn er ongeveer 12,3, miljoen mensen die de taal spreken; in Albanië, Italië en andere landen bestaan Griekssprekende minderheden.
Grieks.
Welkom in het vaklokaal Grieks! Alle info over Grieks vind je via het menu aan de linkerkant. Wil je eerst even op een andere en leuke manier kennismaken met de Grieken? Zomaar een voorbeeld.: Heb jij ideeën, waardevolle tips of mis je iets?
Een woordje Grieks - Ross Holidays.
Home Klantenservice Kafenion Woordje Grieks. Een woordje Grieks. Iedereen die wel eens in Griekenland is geweest heeft wel iets meegekregen van de Griekse taal. Maar misschien was het lastig of niet te begrijpen. In een reeks Grieks met Savvas leren we stap voor stap de Griekse taal.

Contacteer ons